Vuoden Nahjus 2017 Seppo Mäkinen

Tänä vuonna valitsimme jo järjestyksessään kolmannen Kalmarin Nahjuksen. Vuoden Nahjus-arvonimellä haluamme osoittaa kiitosta Kalmarin kylän hyväksi tehdystä työstä ja/tai Kalmarin tunnetuksi tekemistä Kalmarin ulkopuolella.

Kuten jo aikaisempina kahtena vuonna olemme todenneet, että arvonimen saajan on toiminnallaan jollakin tavoin pitänyt osoittaa kotiseuturakkautta Kalmaria kohtaan tai hänen on havaittu olevan niin sanotusti hyvää mainosta kylällemme. Toivomme myös, että tämä huomionosoitus kannustaa kaikkia jatkamaan talkootyötä, ja uskomaan Kalmarin kylän elinvoimaisuuteen. Tämä talkootyö on pyyteetöntä työtä ja vaatii rahtusen kylähulluutta ja tervettä jääräpäisyyttä – ja ennen kaikkea sitä rakkautta maaseutua ja omaa kylää kohtaan.

Muistona tästä arvonimestä ojennamme valituille henkilöille oman kylän taiteilijan, Tiina Kauppisen, tekemän taulun/diplomin, jossa komeilee kylätalo Kalmarin Nahjuksen kuva. Nykyinen Nahjuksen talo on näkyvin esimerkki Kalmarin kyläläisten yhteistyökyvystä ja periksi antamattomuudesta.

Onneksi meillä on ollut ja on edelleen täällä Kalmarissa paljon toimeliaita ihmisiä.

Tämän vuoden Kalmarin Nahjus Seppo Mäkinen on aurinkoinen, auttavainen ja ahkera talkoolainen – kolmen ison A:n tyyppi siis. Monta asiaa olisi jäänyt toteuttamatta, jos ei tätä miestä olisi esimerkiksi traktorin kanssa apuun saatu. Tämänkin Kalmarin Nahjuksen rinnalla me olemme vielä Pikku Kakkosen katsojia, niin kuin myös monen muun aiemman arvo nimen saajan kohdalla on ollut. Onneksi me keltanokatkin olemme saaneet vielä nauttia hänen auttavasta otteestaan erilaisten hankkeiden toteuttamisessa. Hän on vieläkin hommissa aktiivisesti mukana, puuhastelee väsymättömästi metalliromujen keräyksen parissa ja on ollut poikien apuna frisbeegolfrata talkoissa.

Oletteko joskus törmänneet Seppoon niin, että hänellä ei olisi lämmin hymy kasvoillaan?! Emme usko, että olette. Seppo on yksi niistä, joka ansaitsee meiltä kaikilta ison ja sydämellisen kiitoksen. Kuvastakoon tämä arvonimi sitä, kuinka paljon tuota työtä ja asennetta arvostamme.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *