Kalmarin koulun lakkauttamispäätös uudelleen käsittelyyn

Lisätty: 17.2.2015, päivitetty 20.4.2015

Kalmarin koulun lakkauttamispäätöksen uudelleenkäsittelyä vaatineen kuntalaisaloitteen allekirjoitti kahdessa päivässä 472 äänioikeutettua. Näin ollen päätös tulee alkuvuoden aikana uudelleen kaupunginvaltuuston käsittelyyn. Allekirjoitusten määrä on 5,4 prosenttia Saarijärven äänioikeutetuista, joten 2 prosentin raja aloitteen käsittelyyn ottamisesta ylittyy reippaasti. Yli 5 prosentin äänimäärä itse asiassa mahdollistaisi jopa kansanäänestyksen pitämisen, mutta sitä ei toistaiseksi olla esittämässä. Aloitteessa vaaditaan myös kouluverkon uudelleenjärjestelyyn liittyvien muutosten kustannusten selvittämistä.

16.2.2015 pitämässään kokouksessa kaupunginhallitus päätti ottaa asian uudelleen käsittelyyn. Kaupunginhallitus ohjeistaa kuntalaisaloitteen valmistelua seuraavasti (lainaus pöytäkirjasta):

  1. Kalmarin koulun kuntotutkimus laaditaan välittömästi siten, että se on yhteismitallinen muiden koulujen tutkimusten kanssa
  2. Kalmarin koulun lakkauttamispäätökseen liittyvät oppilasmäärälaskelmat ja kustannuslaskelmat päivitetään sekä Kalmarin että Kolkanlahden osalta
  3. Selvitetään Kalmarin varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen yhteistyömahdollisuudet
  4. Kuntalaisaloite viedään kaupunginvaltuuston päätettäväksi viimeistään 21.4.2015.

Laskelmien mukaan Kalmarin koulun lakkauttaminen tulisi kuljetuksineen maksamaan 39500 € enemmän kuin Kolkanlahden koulun lakkauttaminen.

Valtuuston kokous tiistaina 21.4.2015 alkaa klo 17:00 Saarijärvi-salissa ja on myös yleisölle avoin. Tulkaa seuraamaan kuinka päättäjämme suhtautuvat asiaan liittyviin tosiasioihin ja kuntalaisaloitteeseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *