Kalmarin kylä – info

Kalmarin kylä sijaitsee Saarijärvellä, Keski-Suomessa

Elinvoimainen kylä keskellä Suomea

Kalmarin kylä sijaitsee noin 15 km:n etäisyydellä Saarijärven keskustasta Kokkolan suuntaan. Karstulaan matkaa kertyy 10 km, Jyväskylään 80 km sekä Seinäjoelle 90 km.

Asuminen ja kyläyhteisö

Kalmari on elinvoimainen ja vehreä kylä 13-tien varrella, sopivasti Saarijärven ja Karstulan välissä. Kalmarissa on yli 250 kotitaloutta ja asukkaita vauvasta vaariin. Vireä Kylä- ja urheiluseura Kalmarin Nahjus järjestää aktiivisesti tapahtumia ympäri vuoden ja ylläpitää kylän keskustassa kylätalo Nahjusta. Nahjuksen kylätalon voi myös vuokrata yksityiskäyttöön. Kylätalolla ja Kalmarin kylän luonnonmaisemissa on moninaiset harrastusmahdollisuudet. Tutustu esimerkkehin: Vapaa-aika

Maaseutupitäjä

Kalmarissa on lukuisia yrittäjiä ja yrityksiä ilahduttavan monelta alalta, vaikkakin maatalous on perinteisen maaseutupitäjän merkittävin vahvuus. Ja vaikka jotkut pienemmät tilat ovatkin lopettaneet tuotannon tai vaihtaneet tuotantosuuntaa, vahvuus on sekin, että nykyisiä maatiloja asuu ja viljelee uusi sukupolvi. Tilojen ja yrittäjien välisellä yhteistyöllä ollaan saatu synnytettyä kylälle lisää elinvoimaa ja toiminnan, sekä kasvun edellytyksiä koko yhteisölle.

Tervetuloa Kalmariin!

 

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna