Frisbeegolf-rata

KALMARIN NAHJUKSEN FRISBEEGOLFRATA – HYVÄN MIELEN LUOMURATA!

LUOKKA/TASO: B1 Ratamestari Juho Iso-Ahola / Kalmarin Nahjus ry

Kalmarin Nahjuksen frisbeegolfrata on rakennettu kylätalon piha-alueen tuntumaan sekä pururadan maastoon. Koreja on kuusi ja niille on rakennettu yhteensä kymmenen väylää. Korit ovat PDGA-hyväksyttyjä Innovan valmistamia DisCatcher Pro –kisakoreja. Radalla on opasteet ja merkatut heittopaikat. Tii-alustat ovat tukevia tekonurmialustoja. Pisin väylä on 125 metriä ja lyhin 41metriä. Väylien keskimitta on nyt 76m. Kahta Par4 väylää lukuun ottamatta kaikkien väylien ihannetulos on Par 3. Ihannetulos on siis 32 ja väylien yhteispituus 758m. Väylät 1 ja 2, 3 ja 4, 6 ja 8 sekä 9 ja 10 ovat rakennettu siten, että samalle korille heitetään kaksi väylää. Väylät 2, 4, 6 ja 10 ovat etuoikeutettuja heittämään ensin, mikäli korille sattuu useampi heittoporukka yhtä aikaa.

Rata soveltuu hyvin nuorille ja harrastusta aloitteleville, mutta tarjoaa rennon harjoittelumaaston myös kokeneemmille heittäjille. Rataa on uudistettu keväällä 2016 ja se on nyt hieman haastavampi. Rata on kaikille avoin ja sitä ylläpitää Kylä- ja Urheiluseura Kalmarin Nahjus ry.

Ensimmäisen Tiin tuntumassa on Info-taulu, josta löytyy tietoja radasta sekä laatikko löytökiekoille ja vieraskirja radankäyttäjille.

Nahjuksen kahvion ollessa auki, voit lainata kiekkoja kahviosta.

Rakkaalla lapsella on monta nimeä, joten annoimme väylille myös lempinimet!

VÄYLÄ 1: PITUUS 104M, PAR 3 ”VAPAAPOTKU”

Ensimmäisen väylän tii sijaitsee jalkapallokentän tienpuoleisessa päässä verkkoaidan tuntumassa leikkikentän kohdalla. Kori on metsän puolella pururadan vieressä aivan sen alussa. Väylä on suora ja se noudattaa jalkapallokentän reunalinjaa. Kori näkyy tiille.

VÄYLÄ 2: PITUUS 50M, PAR 3 ”KIERTOTIE”

Toisen väylän tii on ensimmäisen väylän vastapuolella aivan alaviettävän tien varressa. Väylä on hieman oikealle kaartava, mutta kori näkyy tiille. Väylällä on Mando, joka ohjaa heittämään tielinjan mukaisesti. Otapa siis ”annukka” haltuun! Mikäli heitto menee Mando merkillä kielletylle alueelle tien oikealle puolelle, seuraava heitto tehdään tien vasemmalla puolella olevalta Drop zonelta tai tiiltä. Dropzone on merkitty.

Kolmannen väylän heittopaikka on aivan ensimmäisen korin läheisyydessä pururadan reunassa.

VÄYLÄ 3: PITUUS 73M, PAR 3 ”AAMULENKKI”

Väylä kulkee alkumatkan pururadan suuntaisesti ja kaartaa sitten hieman vasemmalle. Kori on harvassa männikössä lähellä tenniskenttää mättään/kiven päällä. Kori näkyy tiille. Tällä väylällä voi vielä nauttia rennosta perusheittämisestä ennen haasteellisempaa väylää 4. Huomaa, että väylä 4 heitetään samalle korille!

Väylän 4 heittoalusta löytyy aivan Nahjuksen kylätalon läheltä hiekkapenkan reunaa ja se näkyy kolmannen väylän tiille.

VÄYLÄ 4: PITUUS 61M, PAR 3 ”NURKANTAKANEN”

Tämä nouseva väylä tarjoaa jo hieman haastetta, sillä kori ei näy heittopaikalle. Heittopaikan ja korin välissä on pieni rinne mäntyineen sekä tenniskenttä. Tarvitaan siis tarkkoja heittoja! Pommihyzeri on avain hyvään alkuun. 🙂 Huomioi myös väylän 3 heittäjät!

Seuraavan väylän 5 heittoalusta löytyy helposti, sillä se sijaitsee aivan edellisen väylän 4 korin läheisyydessä.

VÄYLÄ 5: PITUUS 125M, PAR 4 ”PEKAN KUILU”

Tämä väylä on pitkä ja kapea. Vaaditaan siis lujaa ja hallittua heittoa, jotta väylää pääsee etenemään pururadan suuntaisesti mahdollisimman pitkälle. Kaiva siis esiin hyvin liitävä vakaa kiekko, joka ei liikaa feidaile, vaikka pururadan vasemmalla puolella onkin hieman tilaa! 🙂 Kori siintää tiille…kieli keskelle suuta!

Väylälle 6 pääset nousemalla pururadalta sähkölinjan kohdalta vasemmalle. Sähkölinjan alustaa pitkin noustaan takaisin pururadalle ja jatketaan pururataa pitkin vielä pätkä vasemmalle. Tässä kohtaa kuljetaan kuudennen väylän heittosuuntaa vastaa, joten pururadalle tultaessa on huomioitava muut heittäjät.

VÄYLÄ 6: PITUUS 58M, PAR 3 ”LEHMÄN HÄNTÄ”

Kuudes väylä on hieman viettävä pururadan suuntainen väylä, joka kaartaa lopussa vasemmalle pienen metsäpuskan taakse. Tämä väylä huutaa onnistunutta hyzeriä, jos mielit birdietä! 🙂 Seuraava tii on korin läheisyydessä ja väylän 8 tii korin vastapuolella! Huomioi myös viidenneltä väylältä saapuvat kanssaheittäjät, jotka saattavat tulla yllättäen radalle!

VÄYLÄ 7: PITUUS 82M, PAR 3 ”PUTKINOTKO”

Tällä väylällä heittämisen saa aloittaa hieman sokkona. Kori ei näy tiille, joten ensimmäisellä heittokerralla voi olla järkevää käydä pururadalla kurkistamassa missä kori on, jotta ”uskallat” heittää rohkeasti avausheiton mandojen välistä vasemmalle kaartaen. Väylä siis kaartaa mandojen välistä pururadan suuntaisesti vasemmalle ja kori sijaitsee männyn taimikon reunassa pururadan vasemmalla puolella. Nyt saa kiekossa olla jo hieman enemmän feidiä ja laskeva väylä tarjoaa heittäjälle omat haasteensa. Huomioi myös tämän väylän korilta palaavat/poistuvat heittäjät!

Korin lähellä on Next Tee –opasteet seuraavalle heittopaikalle, jolle voi oikaista metsän/taimikon poikki. Muistathan, ettet vaurioita taimia liikkuessasi. Seuraava heittoalusta on männyntaimikon ylälaidassa lähellä hiekkamonttua.

VÄYLÄ 8: PITUUS 41, PAR 3 ”SORJONEN”

Tiin ja korin välissä on pieni hiekkamonttu, mikä tekee lyhyestä väylästä hieman haastavamman. Kori näkyy tiille. Hyvän avausheiton jälkeen Birdie on lähellä!

Kahdeksannen väylän korilta nouse viereiselle hiekkatielle raja linjaa myöden. Kulje tietä pitkin kylätalon piha-aluetta kohti. Viides heittopaikka on tien ja pururadan risteyksen tuntumassa. Mikäli väylällä 6 ei ole muita heittäjiä, voit nousta väylän 6 heittosuuntaa vastaan pururataa seuraavalle heittopaikalle.

VÄYLÄ 9 : PITUUS 120M, PAR 4 ”HUMMANI HEI”

Väylä kulkee tien suuntaisesti. Kori on tienvieressä olevan hevoskentän takana. Kori näkyy heittopaikalle. Turhan lyhyt hyzeri pokii puskassa pyörimistä! 🙂 Tällä väylällä on otettava huomioon tien muut käyttäjät!

Seuraava tii on kylätalon piha-alueen parkkipaikan aidan vieressä yhdeksänneltä heittopaikalta katsottuna tien oikealla puolella.

VÄYLÄ 10: PITUUS 44M, PAR 3 ”PUSKARADIO”

Kori on tien vastakkaisella puolella metsäsaarekkeen takana, mutta näkyy tiille. Naseva avausheitto ja väylä on puttia vaille finaalissa! 🙂

MUISTA HUOMIOIDA MUUT HEITTÄJÄT JA MUUT ALUEELLA LIIKKUVAT! HYVIÄ HEITTOJA JA KETJUJEN KILINÄÄ! ANNA FRIBAN VIEDÄ SYDÄMESI! 🙂

 

TULOSKORTTI

RATAKUVAUS (tekstinä)

RADAT KUVINA

Tallenna

Tallenna